Winkelactie ‘Met een lege maag kun je niet leren’

In de week van 29 januari t/m 4 februari organiseert AH Nederland wederom een winkelactie voor de 170 voedselbanken in Nederland onder het motto ‘Met een lege maag kun je niet leren’.  Met name in de Randstad wordt er op veel basisscholen elke schooldag gestart met een ontbijt en soms  ’s middags een lunch, omdat tal van kinderen met een lege maag en  broodbak naar school komen.
In deze actieweek is er ook bij AH Bijsterbosch weer een display midden in de winkel opgesteld met tal van producten. Na aankoop kunnen deze of een eigen keuze na de kassa weer gedoneerd worden bij het opgestelde inleverpunt. In het laatste deel van de week zullen er ook vrijwilligers van de lokale voedselbank aanwezig zijn om de mensen te wijzen op deze actie en te bedanken voor hun support.

Meevallers
Daarnaast is de Voedselbank Weststellingwerf het nieuwe jaar met een aantal forse meevallers gestart. Zo zorgden gigantisch veel donaties van kerken, bedrijven en particulieren  in de decembermaand er alsnog voor dat de penningmeester het boekjaar niet met rode cijfers hoefde af te sluiten. Hier was niet op gerekend, omdat door de vele extra bijkoop een fors nadelig saldo was ingecalculeerd.

Vervulling laatste wens Hilda
Daarnaast  worden in het eerste kwartaal van 2024 een aantal nieuwe vriezers geplaatst in het kader van duurzaamheid. Deze aanschaf werd mede mogelijk gemaakt door een fors bedrag aan giften, dat de naasten van de onlangs overleden vrijwilligster Hilda Clevering uit De Blesse als laatste wens bij haar uitvaart had mogen ontvangen ten bate van de Voedselbank.  In goed overleg werd besloten dit bedrag aan te wenden voor een duurzame investering ter herinnering aan deze betrokken en bewogen vrijwilligster.