Focus op een  betere verdeling van taken.

Nadat de jongerenkerk van PKN Wolvega voor de zomervakantie alle kinderen van de Voedselbank in Wolvega verrast had met een leuke zomertas vol creatieve en sportieve attributen stond na de vakanties de winkelactie van AH Nederland ‘Met een  lege maag kun je niet leren’ in  de planning. Met behulp van een drietal scholieren van het Linde College lukte het toch om in deze actieweek drie dagdelen in AH Bijsterbosch aanwezig te zijn  om  de mensen te attenderen op deze actie. En met succes, want uiteindelijk leverde deze winkelactie 42 kratten  met prima basisproducten op.

In de komende tijd staat gewenste uitbreiding van de personele bezetting centraal. De vakantieperiode en langdurige uitval door ziekte hebben aangetoond dat een betere spreiding van  de werkzaamheden een must is.  Middels persoonlijke gesprekjes met de huidige vrijwilligers, de oproep in hun eigen netwerk te kijken naar belangstellenden en een stand op de vrijwilligersmarkt hoopt het bestuur de huidige organisatie voor de toekomst te versterken.

‘Het is mooi dat men voor elkaar wil invallen, maar een structurele oplossing geeft uiteindelijk een steviger fundament . Zonder een goede achtervang ligt overbelasting op de loer. En het moet voor iedereen wel leuk blijven.’