Supermarkten verrassen Voedselbank

In de afgelopen maand verraste Jumbo Nicolai de 84 gezinnen van de voedselbank W’werf met een compleet pakket voor een zelf te bereiden Indische maaltijd en  ook nog eens evenals AH Bijsterbosch met een cadeaubon.

Een gebaar dat erg werd gewaardeerd  nu zowel landelijk als lokaal het aanbod van producten vanuit de levensmiddelenbranche terugloopt doordat er  steeds vaker gewerkt wordt met een kortingshoek om omzetderving en voedselverspilling terug te dringen. Deze begrijpelijke ontwikkeling  merken voedselbanken i n hun voedselverwerving, waardoor steeds vaker basisproducten bijgekocht moeten worden.  Mede doordat in het afgelopen jaar voedselinzamelingsacties door corona zijn weg gevallen.

Toenemende donaties vanuit particulieren en kerken en zoals recent van  het Linde College en Heiwo blijven  dan ook meer dan welkom.  In uiterste nood  heeft Voedselbanken Nederland voor lokale voedselbanken die in de problemen  komen nog een achtervang vanuit geoormerkte EU gelden. Maar doordat de verwachte groei van het aantal gebruikers tijdens de coronapandemie in W’werf nog niet heeft geleid tot meer aanvragen heeft men hier nog geen gebruik van hoeven maken. De verwachting is dat de komende versoepelingen ook een grotere inzet van vrijwilligers en de opstart van een winkelactie  in de komende tijd  weer mogelijk maken.