Voedselbank maakt zich op voor het laatste kwartaal van 2019

Na een weinig schokkende zomer, waarin het aantal gezinnen dat gebruik maakt van de voedselbank tussen de 70-80 bleef schommelen en er alleen in Noordwolde sprake was van een  dalende tendens, maakt Voedselbank W’werf zich alweer op voor het laatste kwartaal van 2019. Men heeft goede hoop dat de leveringen vanuit het Regionaal DC in Drachten, waar men nog steeds op zoek is naar extra handen,  in  de even weken op woensdag en donderdag weer wat gaan toenemen.

In dat  kader was het extra aanbod van  groente vanuit Tuindersvereniging de Scheene en Joachim Westenbroek uit Steggerda in de afgelopen weken dan ook extra welkom om de kwaliteit van de pakketten te bewaken. Was door vakanties en ziekte de bezetting van de vrijwilligers in de afgelopen periode soms was lastig, door de inzet van  een aantal nieuwe vrijwilligers is dat probleem verleden tijd. Als blijk van waardering voor hun inzet was er op vrijdag 27 september een gezellige BBQ bij de fam.Ouwerkerk aan huis waar bijna dertig vrijwilligers met hun partners aan deelnamen.

Op  vrijdag 8 en zaterdagochtend 9 november houdt de VB bij Jumbo de Jong In Noordwolde weer een winkelactie om de voorraden van houdbare producten weer op peil te brengen. Zin om een  dagdeel mee te helpen?  Graag! Laat het dan even weten via voedselbankwolvega@gmail.com