Voedselbank en gemeente helpen inwoners met geldzorgen

Wolvega – Geldzorgen, schulden of een laag inkomen maken het moeilijk om rond te komen en voldoende geld te hebben voor boodschappen. De Voedselbank Weststellingwerf helpt inwoners met een voedselpakket.

Van supermarkten, een bakker en inzamelingsacties ontvangt de Voedselbank producten om de voedselpakketten te vullen. Verse groenten zitten hier vaak niet bij.

Gezonde voeding in het voedselpakket

Met een subsidie van € 5.000 van de gemeente heeft de Voedselbank de mogelijkheid om gezonde voeding aan te schaffen voor de pakketten. Willem Feenstra, voorzitter van de Voedselbank Weststellingwerf, geeft aan: “Voor gezonde voeding is er vaak niet voldoende geld. We zijn dan ook blij met de subsidie van de gemeente. Hiermee vullen we de pakketten aan met verse groenten, fruit en zuivel.”

Gebiedsteam

De voedselpakketten zijn een tijdelijke oplossing voor inwoners met een laag inkomen. Als er weer voldoende inkomen is of als de schulden opgelost zijn, is er weer ruimte om de boodschappen te betalen. Het gebiedsteam van de gemeente helpt inwoners om overzicht te krijgen in de geldzaken en de regelingen die er zijn en bij het vinden van oplossing voor de schulden.

Wethouder Mariska Rikkers: “Een inwoner weet niet altijd het gebiedsteam te vinden. Schulden lopen snel op. Daarom willen we inwoners met inkomensproblemen of schulden eerder helpen en samen naar een oplossing kijken. Geldzorgen zijn heel vervelend en hebben invloed op je leven. Vraag dan ook om hulp en wacht niet te lang.”

Samenwerkingsovereenkomst

Om inwoners met geldzorgen nog eerder te bereiken werken de Voedselbank en de gemeente samen. Dinsdag is de samenwerking officieel gemaakt met het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst. Door deze samenwerking wijst de Voedselbank inwoners met inkomensproblematiek op de mogelijkheden van hulp van het gebiedsteam. Mariska Rikkers en Willem Feenstra zijn enthousiast over de samenwerking: “We willen inwoners helpen om uit de vervelende situatie te komen. Met hulp en een steuntje in de rug is dit vaak mogelijk. We gunnen iedereen een leven zonder schulden of geldzorgen.“

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met wethouder

Mariska Rikkers en Willem Feenstra en Ina Nell van de Voedselbank.

(© Gemeente Weststellingwerf)