Veel support voor de Voedselbank  op de valreep van 2019

In de laatste weken van 2019 was  er veel  hartverwarmende support  voor de Voedselbank Weststellingwerf  vanuit tal van kerken, bedrijven, scholen en  particulieren, die hun  kerstpakket kwamen brengen.

Daarnaast verzorgde de Voedselbank donderdagochtend in het kader van een inzamelingsactie een presentatie op obs De Lamer  over hun werkwijze, voedselverwerving en –verspilling  en het ontstaan van armoede. Tegelijkertijd  startte cbs de Wegwijzer in navolging van een aantal kerken de actie Product van de Maand op en stond de bijzondere kerstviering van het Terra College ook dit jaar in het teken van de medemens en  de Voedselbank. Maar ook  o.a. de Muziekzolder, De Lions, Kringloopwinkel Wolvega , Friesland Campina, notariskantoor De Werven verrasten de voedselbank, waar in december het aantal gezinnen met tien procent toenam , met donaties in geld en natura, waardoor het laatste pakket van dit jaar goed gevuld was. Tevens werden de kinderen  uit deze gezinnen verrast met een entreekaartje voor een leuk uitje in de kerstvakantie.

Na de extra uitgifte op 3 januari  vinden vanaf 10 januari  weer elke vrijdag in de even weken van 2020 de uitgiften in Wolvega en Noordwolde plaats.