Veel support in natura voor de voedselbank

Jumbo de Jong

In de afgelopen weken waren er weer een flink aantal donaties in natura. Zo schonk Jumbo de Jong in Noordwolde  alle vers-. koel- en  diepvriesproducten die uit de winkel moesten vanwege de geplande verbouw aan  de voedselbank. Het werd samen met het personeel uiteindelijk een race tegen de klok om voor de deadline van 16.00 uur alles in meer dan honderd kratten gereed te maken voor transport naar het magazijn in Wolvega.

Linde College

Na een presentatie kozen een aantal tweedeklassers van het Linde College ervoor om zich in  het kader van burgerschapsstage  in te zetten voor de voedselbank.  Op diverse manieren werden per leerling vijfentwintig basisproducten ingezameld die afgelopen week bij het magazijn werden afgeleverd.

Online Supermarkt

Daarnaast krijgt de voedselbank momenteel met name veel vlees  van voedselbank Heerenveen, die goede contacten heeft met online supermarkt Picnic in Heerenveen. De voorraden zijn echter dusdanig dat zij er mede vanwege de beschikbare vriescapaciteit voor heeft gekozen om ook andere lokale voedselbanken in de regio in  deze leveringen mee te laten delen.

Voedselbank Weststellingwerf is blij met deze extra support nu ook het aantal gezinnen duidelijk stijgende is van  69 naar  83.

Foto Lenus van der Broek