Uiteenlopende steun voor de Voedselbank

Nadat de leveringen vanuit het Regionaal Distributiecentrum in het begin van de Corona crisis veel groter waren dan normaal door de sluiting van tal horecabedrijven lopen  deze nu duidelijk weer terug. Zeker wat betreft  de aanvoer van basisproducten, groente en  fruit.

Wat dat betreft is het fijn dat winkelketen Poiesz alle noordelijke voedselbanken vijf weken lang heeft gesteund met een eigen winkelinzamelingsactie, die elke week goed was voor een volle kar boodschappen plus nog eens 50 procent van de waarde.  Dat leverde ook nog eens 200 euro aan tegoedbonnen op.

Daarnaast blijft de kerkelijke gemeente De Toevlucht ondanks het wegvallen van de diensten met een zekere regelmaat  producten leveren in het kader van Product van de Maand en schenkt pluimveebedrijf van  Drie uit Zandhuizen  de voedselbank momenteel tweewekelijks een grote partij eieren. Ook kwamen er onlangs forse donaties binnen van de PKN gemeente Boyl en die van Frieslandsend voor de bijkoop van ontbrekende basisproducten.

Bijzonder was zeker ook de donatie vanuit de wielerorganisatie van de Luuk van der Helm Memorial nu ook dit jaarlijks evenement niet door kon gaan.

Tevens werd deze week bekend dat AH Bijsterbosch in de laatste week van  augustus mee gaat doen aan de inzamelingsactie van AH Nederland ten bate van de lokale voedselbank.