Samen de winter door

Het is fijn te constateren dat de gevoelens en blijken van sympathie en warmte in dit laatste kwartaal van het jaar richting het instituut Voedselbank bij de week lokaal en landelijk toenemen.

Was daar onlangs eerst al de originele actie van  Krachtig, Sociaal, Duurzaam met de verstrekte fleecedekens  voor alle gezinnen en de stroom aan goede basisproducten in het kader van de Dankdag voor Gewas en Arbeid vanuit tal van kerken, vervolgens stond er iemand op de stoep bij voorzitter Willem Feenstra met een anonieme gift van 2525,25 euro en koos Rotary Weststellingwerf de Voedselbank als doel bij de komende  Santa Run.

Daarnaast doneerde cbs De Wegwijzer de overgebleven lekkernijen van hun  schoolontbijt en slaat  een werkgroep vanuit PKN Wolvega  in de komende tijd twee vliegen in een klap met de verkoop van  speculaaspoppen voor zowel hun kerkelijk project in Roemenië als  de lokale voedselbank.

Maar ook de vrijwilligers werden niet vergeten, want in  het kader van St Maarten werden alle vrijwilligers op de werkvloer van de 175 voedselbanken in  Nederland vrijdag j.l.  verrast met een fraai boeket  vanuit de Nederlandse Vereniging van Chrysantenkwekers.

En als klap op de vuurpijl kwam het Hoofdbestuur van Voedselbanken Nederland (VBN) met de mededeling dat een zich alsmaar uitbreidend Wintercollectief op initiatief van Unox, Iglo, Hak en Bolletje in de komende maanden minimaal 2 miljoen extra producten aan de voedselbanken gaat leveren onder het motto ‘Samen de Winter door.’