Mee- en tegenvallers voor Voedselbank Weststellingwerf

In de maand, waarin de Voedselbank tien jaar haar werkzaamheden uitvoert aan de Industrieweg 14, had men met een aantal mee- en  tegenvallers te maken.

Zo doneerden ook ditmaal de leden van PKN gemeenten in Oldelamer/Sonnega en Wolvega deze week veel goede houdbare en gezonde producten aan de Voedselbank  tijdens hun dienst in  het kader van Dankdag voor het Gewas en Arbeid.

Tevens was er een welkome surprise van Jumbo Nicolai in Wolvega die de huidige zeventig gezinnen verraste met alle benodigdheden voor een zelf te bereiden Kip Tandoori maaltijd  en brachten een aantal particulieren een  forse partij biologische andijvie en stoofperen.

Mooie meevallers. Temeer nu deze week besloten werd om de voor eind november geplande winkelactie bij Jumbo de Jong in Noordwolde door de aangescherpte coronamaatregelen uit te stellen. Ook de geplande koffiemorgen op 12 november, waarop ook enige aandacht besteed zou worden aan het tienjarig bestaan, werd door het bestuur geannuleerd. Tevens werd besloten zich af te melden voor de geplande vrijwilligersmarkt.

Verheugend is wel dat er acties in  gang zijn gezet om kinderen van gezinnen bij de voedselbank rond St Nicolaas te verrassen vanuit de lokale werkgroep ‘Sint voor ieder Kind’, met een speculaaspoppen-actie vanuit World Servants en  een verdeling van leuke overgebleven  relatiegeschenken  vanuit de plaatselijke opgeheven Rabobank.