Inzamelactie DE koffiepunten voor Voedselbank start weer

Vanaf volgende week kan men bij Jumbo de Jong in Noordwolde, AH Bijsterbosch en De Poiesz in Wolvega weer DE koffiepunten in de opgestelde inzamelbox doneren voor de Voedselbank. Ook dit jaar organiseren serviceclub De Lions samen met deze koffieproducent en Voedselbanken Nederland in de laatste maanden van het jaar deze lucratieve actie. Vorig jaar werden mede door corona in deze drie supermarkten liefst 360.000 punten ingezameld; uiteindelijk goed voor ruim 600 pakken koffie. Ongetwijfeld zal dit record niet snel verbroken worden al rekent men ook dit jaar op de nodige support.

Deze is er nagenoeg ieder jaar wel richting de feestelijke decembermaand. Zo doneerden tal van particulieren hun Vegan cadeaukaart van  de Postcode Loterij afgelopen week aan de Voedselbank en verraste World Servants hen deze week met bijna 150 speculaaspoppen. De opbrengst van een sponsoractie voor de eigen projectweken in de zomer van 2022, waarbij mensen twee speculaaspoppen kochten, waarvan een rechtstreeks gedoneerd werd aan de Voedselbank.  Bovendien was de eerste deelname aan de Rabo ClubSupport actie goed voor liefst vijftienhonderd euro. Een bedrag dat alle verwachtingen overtrof.

Daarnaast brachten een aantal leerlingen van obs De Oosterbrink uit Boyl met een tweetal initiatiefnemers woensdagochtend de geweldige opbrengst van een inzamelactie van gezonde basisproducten voor de Voedselbank tijdens hun Sint Maarten optocht, doneerde Terra bijna tweehonderd cupcakes pakketten en bracht de jongerenclub van de PKN gemeente in Wolvega voor alle jeugd een presentje. En als klap op de vuurpijl meldde Unive vanuit hun plaatselijke vestiging dat men als surprise alle gezinnen met Kerst een cadeaukaart van 15 euro aan gaat bieden, die men bij een supermarkt kan besteden.

Prachtige steuntjes in de rug voor de lokale Voedselbank die in 2022 mogelijk op meer aanvragen kan rekenen door een voorgestelde verruiming van de criteria vanuit VBN, de landelijke Vereniging Voedselbanken Nederland.