In memoriam Vrijwilligster Wilna Bekhof 

Maandagavond is Wilna Bekhof op 65 jarige leeftijd in het MCL overleden. Wellicht kent niet iedereen van  de voedselbank haar even goed. Maar Wilna deed in Noordwolde de uitgifte van de pakketten aanvankelijk met Dinie Ophof en Fieneke Eijk met z’n drietjes en  sinds 2 jaar samen met Fieneke. Ze waren ook verantwoordelijk voor de screening in Noordwolde. Wilna was wel een aantal keren aanwezig bij een vrijwilligersactiviteit en een koffie-ochtend.

Na de zomer kampte ze met aderproblemen en lag toen al een tijdje in Leeuwarden . Ze wist dat er nog een  operatie aan kwam maar zag daar volgens mij niet echt tegen op.  Een paar weken geleden werd ze opgenomen maar moest ze naar Enschede vanwege meer know-how op dit gebied.        Weer terug in Leeuwarden lag ze een aantal dagen op IC maar vorige week leek het beter te gaan.  Totdat ze donderdag weer op IC terecht kwam en de doctoren op maandagmiddag aan haar man en vier zonen vertelden in feite niets meer voor haar te kunnen doen. Wilna heeft nog wel afscheid kunnen nemen van hen maar is daarna ingeslapen.

De keren dat ik haar ontmoet heb in Noordwolde- Koos en  Egbert natuurlijk veel vaker- kwam ze ondanks haar broze gezondheid en klachten altijd optimistisch over. Heel bezorgd om haar naasten en anderen. Dat bleek ook wel uit haar inzet en betrokkenheid bij de VB gezinnen in Noordwolde in de laatste vijf jaar.

In Noordwolde geven Egbert en Koos de A-pakketten uit vanuit de bus, het klaar zetten van de B- en C-pakketten doen vaak een paar behulpzame klanten met elkaar, terwijl Fieneke  het toezicht voor haar rekening neemt en Wilna de administratie. Daarnaast kennen beiden alle gezinnen goed en hebben dan tijdens de uitgifte alle tijd voor het onderhouden van de contacten.

Fieneke mist nu haar maatje zoals ze aangaf, wij een betrokken en bescheiden vrijwilligster en haar naasten een lieve partner en moeder en een trotse oma van tien kleinkinderen.

Namens Voedselbank Weststellingwerf
Reint Oostra secr.