Gratis luxe paasmaal voor voedselbank

Wolvega – De mensen die in Weststellingwerf op de voedselbank zijn aangewezen, krijgen binnenkort een uitgebreid paasmaal. Ben Lagerhuis, Watze de Vries en de Ronde Tafel zorgen voor een driegangen menu.

‘Het zijn op dit moment voor iedereen moeilijke tijden. Dat geldt zeker voor de meest kwetsbare mensen onder ons’, aldus Ben Lagerhuis. De horecaondernemer vindt het belangrijk om vanuit maatschappelijke betrokkenheid mensen te ondersteunen die dat goed kunnen gebruiken. Watze de Vries, zijn buurman aan het Centrumplein, denkt er net zo over.

Schrijnende situatie

Door de coronacrisis wordt het voor de voedselbank moeilijker om aan eten en voedselprodukten te komen. Voor de mensen die daar gebruik van moeten maken of er van afhankelijk zijn, dreigt een schrijnende situatie.

Oude gemeentehuis

Ben Lagerhuis en Watze de Vries kwamen op het idee tijdens hun overleg over de invulling van het oude gemeentehuis. De verbouw van het karakteristieke pand is volop bezig. Restaurant ‘Ben Lagerhuis’ is door de gevolgen van virus gesloten voor de buitenwereld. Ben Lagerhuis staat zelf in de keuken om zijn gerechten bij de mensen thuis te kunnen bezorgen.

Tweehonderd maaltijden

Het idee ontstond om vanuit het Lagerhuis een paasmaaltijd voor de gebruikers van de voedselbank te bereiden. Het gaat ongeveer om 200 maaltijden. Serviceclub De Ronde Tafel was enthousiast over het idee en zegde medewerking toe. Als mensen in Wolvega of Noordwolde niet in staat zijn naar de voedeselbank te komen, wordt het gratis paasmaal bezorgd.

Elkaar versterken

Lagerhuis: ‘Als ondernemers willen we samen optrekken om elkaar te versterken en in Wolvega iets neer te zetten waar mensen blij van worden, elkaar te ontmoeten, te genieten en te beleven de hele week door. Daar staan we voor en daarbij willen we lokaal initiatieven nemen en of ontplooien samen met andere ondernemers en de inwoners van Wolvega of gemeente Weststellingwerf.’